diumenge, 3 de maig del 2020

DINÀMICA DE TANCAMENT DEL DENIP

El dia 30 de gener va ser el Dia Escolar de la No-violència i la Pau i, com cada any, l’Institut Josep Puig i Cadafalch va celebrar aquest dia realitzant una jornada.   

Primer de tot, cada classe ha preparat el seu camí mitjançant un taller per visibilitzar els problemes que tenen els diferents col·lectius en el seu dia a dia.

Després, a la sala d’actes, hem visionat entre tots el documental “Camino a la escuela” el qual narra la història real de quatre nens que diàriament s’han d’enfrontar a una sèrie de circumstàncies per arribar a l’escola.

Per finalitzar aquest dia, hem realitzat una cerimònia de pau. Dies abans ens van comunicar a tots els cicles que portéssim elements naturals per la cerimònia que anàvem a realitzar com a forma de tancament de la jornada.

Per poder realitzar aquesta cerimònia de pau, la professora responsable d’aquesta representació va dibuixar un mandala en el terra.

Per començar el ritual, ens vam posicionar en forma de rotllana al voltant del mandala. Després, de manera individual, vam buscar un lloc de pau dins nostre. Aquest lloc en concret era l’os del pubis, ja que és el centre del nostre cos.

La intenció era portar i sentir la nostra energia a través del centre del nostre cos amb l’objectiu de donar la nostra ofrena.

Vam començar a donar una volta al voltant del mandala i per grups de cinc anàvem passant i col·locant els elements naturals, que dies abans havíem recollit, al mandala dibuixat en el terra.

Mentrestant la professora que realitzava aquesta cerimònia tocava el tambor i la coral de l’escola cantava, perquè totes aquestes memòries de pau es despertessin, mentre entrava un raig de llum que il·luminava el mandala.

L’objectiu d’aquesta cerimònia era poder convertir els sentiments que hem sentit realitzant les activitats d’aquesta jornada en sentiments bons i positius.

Vam tancar la cerimònia de pau observant el mandala que havíem realitzat entre tots i, en silenci absolut vam buscar l’harmonia que ens desprenia per sentir i enviar un desig de pau cap al món sencer.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

TANCAMENT DEL BLOG

Aquesta és l’última entrada que postejaré en aquest blog. Espero que tota la informació i opinió que us he compartit a través d’aquesta pla...