diumenge, 12 de gener del 2020

12 CLAUS PERQUÈ SÀPIGUES COM PRENDRE BONES DECISIONS - SERGIO FERNÁNDEZ

Problemes a l'hora de prendre decisions:
1. Decidim tot el temps i no som conscients.
2. Pensem més en el que perdem en lloc del que guanyem: Paràlisi per l'anàlisi.
3. Retardem la presa de la decisió: decidim sobre coses que no són importants, abans de prendre les decisions que són realment importants, és a dir, passem per a després el que hauríem de decidir ja. En Sergio ens recomana acotar un temps per pensar cada dia.
4. La por a equivocar-nos: ens fa por cometre errors. En Sergio ens fa donar-nos compte que l'error forma part del procés de l’èxit i que, per tant, és necessari equivocar-se abans.

12 claus perquè sàpigues com prendre bones decisions:
1. Cap decisió és gratis. Totes les decisions, tant les que prens com les que no prens, tenen una conseqüència.
2. No és el mateix decidir bé que encertar: pots prendre tot el procés de la decisió correctament, i tot i això equivocar-te. Però si t'equivoques i fas l'aprenentatge que la vida t'està brindant, al final sempre encertes. En canvi, si no aprens de l'error, et tornaràs a equivocar.
3. Has de tenir clar que és prioritari i que és secundari en la teva vida. Escriu cinc coses importants de la teva vida i posa-les per ordre, i cada vegada que hagis de prendre una decisió rescata aquesta llista i mira com afectarà això a aquestes cinc coses, si les afavoreix estaràs prenent la decisió correcta i si no les afavoreix, estaràs prenent la decisió errònia.
4. Establir tallafocs: límits que tu no passaràs quan prenguis decisions. Prens la decisió abans d'haver de prendre la decisió, és a dir, fer coses que t’obliguin a prendre la decisió correcta més endavant. Jo prenc la decisió ara que aquest és el meu límit.
5. Si has pres una decisió dolenta, abandona. La vida és massa curta per insistir en coses que no t'aporten res.
6. Explica’t la veritat quan estiguis decidint entre diversos escenaris. Pren decisions que saps que realment podràs complir, no et proposis objectius exagerats que saps que no podràs aconseguir.
7. Valora el pitjor escenari possible. Has de conèixer el pitjor escenari que pot succeir de la decisió que vagis a prendre. Si et trobes en el pitjor escenari, el coneixes i pots afrontar-lo, llavors saps que pots prendre aquella decisió.
8. Simplifica, queda't amb dos o tres escenaris.
9. Sempre pensem que hem de prendre decisions amb rapidesa. Només molt poques són realment urgents. En Sergio ens recomana esperar i comprovar a veure si realment són urgents aquestes decisions, si poden esperar llavors vol dir que no cal prendre la decisió ara amb urgència.
La qualitat de la teva vida dependrà del fet que prenguis profundament decisions ràpidament com més aviat millor, no podem anar postergant decisions perquè al final no decideixes res.
10. En qualsevol decisió, el procés no acaba quan ho pensem si no quan entrem en acció. No només val prendre la decisió, s'ha de realitzar també, perquè si no, no has pres la decisió, encara l'estàs decidint. L'acció és el pont que uneix els pensaments amb els resultats. No prens la decisió veritablement fins que no entres en acció.
11. El camí de l'heroi: quan una persona inicia el camí de convertir-se en un heroi, tindrà una sèrie de coses que es trobarà pel camí. Una és, que trobarem persones que ens ajudaran i una altra és que trobarem persones que no ens ajudaran, sinó que ens frenaran. Has de saber que això et passarà. Quan tu comuniquis que tens pensat prendre una decisió, et trobaràs amb dos tipus de persones i has d’identificar-les.
12. No prenguis una decisió sense veure que guanyen totes les parts implicades.

7 claus a tenir en compte amb un mateix a l'hora de prendre decisions:
1. Visualitza les diferents opcions i observa com se sent el teu cos. El teu cos té més informació que tu sobre la decisió correcta o incorrecta. El teu cos té la informació de quina és la decisió correcta abans que la tingui la teva ment.
2. Quan hagis de prendre una decisió pregunta't, estic prenent aquesta decisió des de l'amor o l'estic prenent des de la por? Prendre la decisió des de l'amor és posant el focus en què vols que passi i prendre la decisió des de la por és posant el focus en què no vols que passi. O prens la decisió des de l'amor per apropar-te a allò que desitges o la prens des de la por per allunyar-te d'allò que no desitges.
3. Quan hagis de prendre una decisió pregunta't, estic prenent aquesta decisió per fer feliç a una altra persona? Si estàs fent alguna cosa per fer feliç a una altra persona, això genera ressentiment o culpa i l'altra persona veurà que ens fallem a nosaltres mateixos, cosa que causarà que deixi de tenir respecte cap a nosaltres.
4. Si no et fa feliç ara aquesta decisió, no et farà feliç més endavant. Estem acostumats a pensar que esforçant-nos avui obtindrem un resultat demà.
5. Assumeix que li cauràs malament a algú. Assumeix que la decisió correcta implica que li caus malament a algú.
6. Qualsevol decisió que prengui ha d’incrementar la meva pau interior.
7. Guarda silenci una estona per poder prendre les millors decisions. Això t'ajuda a reconnectar amb la saviesa interna que sempre ha estat allà.


12 Claves para que sepas cómo tomar buenas decisiones ⎮Sergio ...


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

TANCAMENT DEL BLOG

Aquesta és l’última entrada que postejaré en aquest blog. Espero que tota la informació i opinió que us he compartit a través d’aquesta pla...