diumenge, 12 de gener del 2020

ELOGI DEL MALENTÈS

El divendres 15 de novembre del 2019 vam anar a Can Palauet per poder assistir a una exposició anomenada l’Elogi del malentès.
Elogi del malentès és una exposició itinerant del Programa d’Arts Visuals de l’Oficina de Difusió Artística (ODA) de la Diputació de Barcelona en col·laboració amb el M|A|C Mataró Art Contemporani.
Aquesta exposició et fa adonar-te que no tothom tenim la mateixa percepció de la realitat, que una mateixa paraula pot voler dir una altra cosa, i per tant no té un sol significat.
El malentès fa que el llenguatge no sigui tan eficaç com a sistema de comunicació, ja que cada representació està determinada per la perspectiva cultural, social i emocional de cadascú. Nosaltres només coneixem com són les coses a través de la nostra percepció i la nostra interpretació, però hem de tenir en compte que hi ha la possibilitat que els altres ho vegin de manera diferent i per tant, no sabem com són les coses realment.
Hem d’acceptar i entendre que sempre existirà la possibilitat de veure la realitat de diferents maneres i això ens pot ajudar a descobrir punts de vista alternatius.
Elogi del malentès aprofita aquesta situació per alterar el que ens ve donat. Les artistes d'aquesta exposició busquen assenyalar aquesta tensió a base de confrontacions, errors, disfresses, interrupcions, històries sense ordre, llegides entre línies o fora de context. Cada una inventa les seves pròpies estratègies per desafiar tant a la nostra imaginació com les nostres relacions.
L'exposició comença deixant un espai al visitant per explorar i reflexionar sobre cada obra. Un cop donada la primera ullada, caldrà fixar-nos en els malentesos que oculta cada una de les obres. Els malentesos estan ocults en forma d'error, metàfora, il·lusió òptica...





Illusion - Andrea Gómez


Ayuda Humanitaria (El concurso y El desenlace) - Núria Güell


Les pedres del camí - Anna Dot 


Parallel Encyclopedia #2 Extended - Batia Suter


TGWNDOHM / Siempre podemos seguir siendo amigos - Lua Coderch


(literally) - Mar Arza


En va (operativa) - Mar Arza


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

TANCAMENT DEL BLOG

Aquesta és l’última entrada que postejaré en aquest blog. Espero que tota la informació i opinió que us he compartit a través d’aquesta pla...