diumenge, 12 de gener del 2020

PENSANT EN ELS ALTRES - TOSHIRO KANAMORI

Aquest documental tracta de l’evolució que té un grup d’alumnes de la classe de 4t de primària d’una escola japonesa. Podem observar com Toshiro Kanamori, el professor encarregat de portar la classe de 4t aquest any, afronta els problemes, conflictes i successos que van sorgint en el grup a mesura que transcorre l’any. Es pot veure com Toshiro Kanamori implementa una metodologia basada en la felicitat i en l’empatia.
Una de les coses que més m’han cridat l’atenció, és el fet que faci escriure als seus alumnes un diari personal cada dia perquè d’aquesta manera puguin expressar allò que senten o pensen dels problemes o situacions que succeeixen.
L’objectiu principal que té Toshiro Kanamori a través de les activitats que proposa (com per exemple el diari personal), és aconseguir que els seus alumnes tinguin compassió i empatia entre ells i es moguin a través de les emocions i els sentiments.
Cal destacar que els estudiants japonesos no tenen exàmens fins quart de primària. Per la cultura japonesa, els coneixements acadèmics no són el més important; sinó els valors com el respecte, la paciència, la generositat, la compassió, la disciplina, el control i la cura de la natura.
Després de visionar el documental, penso que la metodologia que imparteix el mestre Toshiro Kanamori ens ha de servir com a model per a un futur i l’hauríem de tenir molt en compte dins de l’àmbit educatiu.


Pensando en los demás: Aprendiendo a ser felices - Emocionario


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

TANCAMENT DEL BLOG

Aquesta és l’última entrada que postejaré en aquest blog. Espero que tota la informació i opinió que us he compartit a través d’aquesta pla...